enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Giresun’un Bulancak nüfusumuz 50 bin sınırını aştı!

Giresun’un Bulancak nüfusumuz 50 bin sınırını aştı!
27 Kasım 2024
130
A+
A-

* Giresun’un Bulancak ilçesi ve çevresi, Ksenephon’un Anabasis’inde, o yıllarda Kalibler, Tibarenler ve Mosinekler isimleriyle anılan eski Anadolu kavimlerinin yaşadıkları yerlerden biri…

* Bunlardan Kalibler ve Tibarenler’in orta Asya’da yaşayan eski Türk kavimleri olmaları ve bölgeye geleneksel Türk madenciliğini getirmeleriyle de tanınıyor… 

Giresun’un önemli ilçelerinden olan Bulancak, her yılın sonunda Adrese Dayalı Nüfus Sayımı Sistemine (ADNS) göre açıklanan nüfus sonuçlarına sayılı günler kala, belediyenin veri tabanlarına göre Bulancak’ın nüfusu 50 bin sınırını aştı.

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç

UHA Haber‘e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 31 Aralık 2024 tarihindeki Adrese Dayalı Nüfus Sayımı Sistemine (ADNS) verilerine göre açıklanacak nüfus sayısı öncesi yapılacak çalışmalarla Bulancak Merkez nüfusunun 56 bin olmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Bulancak 50 Bin Üzeri Statüye Ulaştı

Başkanı Necmi Sıbıç, Bulancak’ın, güncel nüfusunun 50 bini geçmesiyle birlikte, 2025 yılında yeni bir statüye ulaşacağını ve Belediyesi hizmet kapasitesinin de artıracağına dikkat çekti.

Bu gelişmenin, Bulancak’ın hizmet kapasitesini de artırarak daha büyük hedeflere yönelmesine imkan sağlayacağını söyleyen Başkan Sıbıç,   “Bulancak’ın büyüyen nüfusu, ilçemizin geleceği için yeni projeleri hayata geçirme ve halkımıza daha geniş kapsamlı hizmet sunma konusunda bizi daha da motive ediyor” dedi.

Giresun'un Bulancak ilçesinde hedef 55 bin! - Giresun Öncü Gazetesi

31 Aralık 2024 Hedefimiz: 55.887 Nüfus

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Belediyenin 1887 yılındaki kuruluşunu simgeleyen bu hedefin, ilçenin hızlı gelişimi ve halkının da önemli  desteğiyle ulaşacakları bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

Mücavir alanda kalan köylerin yılbaşından önce mahalle statüsüne geçişini sağlamak ve daha iyi hizmet sunmak adına çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Necmi Sıbıç, “Bu adım, hem nüfus artışına hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayacaktır. Hedefimiz, Bulancak’ın büyümesini halkımızın desteğiyle sürdürmek ve ilçemizi daha güçlü bir geleceğe taşımaktır. 55.887 hedefi bizim için sadece bir sayı değil, Bulancak’ın tarihi ve geleceğini kucaklayan bir vizyondur” ifadelerini kullandı.

2023 yılı ADNS sonuçlarına göre 47 bin 352 olan Bulancak nüfusu, 2024 hedefleri tutturulursa yaklaşık 9 bin artışla rekor kırmış olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.