enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:58 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:34 Şirketlerden N’Aber!
00:29 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:27 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:23 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
00:14 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:11 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
00:09 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi Prof. Aydın TÜBİTAK Başkanlığı’na atandı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi Prof. Aydın TÜBİTAK Başkanlığı’na atandı
17 Eylül 2024
120
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yeni Başkanı TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın oldu.

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle TÜBİTAK Başkanlığı’na atandı.

Yeni Tübitak Başkanı Orhan Aydın kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? - Haber Ekspres- İzmir Haberleri- Son Dakika Haberleri

Prof. Dr. Orhan Aydın kimdir?
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Makina Mühendisliği Termodinamik Anabilim Dalı öğretim üyeliği yaparken 2007 yılında profesör unvanını kazandı. Yürütücüsü olduğu projelerde AB, TÜBİTAK, DPT, TÜBA ve Sanayi Bakanlığı’nın desteklerini aldı. University of Michigan’da (Ann Arbor) doktora sonrası araştırmacı olarak görev yaptı ve burada NSF, NASA ve Ford Motor Co. destekli projelerde çalıştı.

Uluslararası saygın dergilerde yayımlanan 130’dan fazla makalesi ve bir kitap bölümü bulunan Prof. Aydın’ın eserleri, Web of Science ve Google Scholar veri tabanlarında 4100 civarında atıf aldı ve h-endeksi sırasıyla 40 ve 46 olarak belirlendi. 2007 ODTÜ M.N. Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü, 2008 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2008 TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü ve 2009 TWAS Asosiye Üyelik ödülü aldı, 2021’de TÜBA Asli Üyesi seçildi.

YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği (2016-2018), YÖK Kurum Danışmanlığı (2012-2016), TÜBİTAK TEYDEB Teknoloji Merkezleri Komite Üyeliği (2013-2016; 2020-2023) yaptı.

Prof. Dr. Aydın’ın araştırma ilgi alanları termodinamik, ısı ve kütle transferi, akışkanlar mekaniği, mikro-elektro-mekanik sistemlerde akış fiziği, akış kaynaması, biyolojik sistemlerde akış ve ısı geçişi, elektronik soğutma ve enerji depolama gibi çeşitli konularda çalışan, 2022 yılından bu yana TÜBİTAK ULAKBİM Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Orhan Aydın 2018 yılında Tarsus Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.