enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fırat Üniversitesi’nin UBilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Fırat Üniversitesi’nin UBilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi
10 Ağustos 2024
52
A+
A-

Fırat Üniversitesi’nin Rektörlük kampüsünde yapımı tamamlanan Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi binası düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

UHA Haber’in haberine göre, daha önce Harput Yerleşkesinde bulunan Bilimsel, Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı artık Rektörlük Kampüsünde yapımı tamamlanan yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Açılışta konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ açılış konuşmasında, “Daha önce Üniversitemizin Merkez Araştırma Laboratuvarı Harput Kampüsümüzde bulunmaktaydı. Buranın kampüsümüze biraz uzak olması nedeniyle çok yararlı olmayacağını düşünerek kampüs içerisinde bütün hocalarımızın rahatlıkla ulaşabileceği bir konumda Merkez Araştırma Laboratuvarlarını yeniden yapmış olduk. Orada bulunan bütün cihazlarımızı buraya taşıdık. İnşallah bundan sonraki süreçte hocalarımız öğlen arası bile olsa merkez laboratuvarına gelerek kendi çalışması ile ilgili deney yapabilecekler” dedi.

Laboratuvarda hocaların Malzeme, Kimya, Fizik, Mühendislik ve Sağlık alanlarında birçok çalışmalarını yapabilecek donanımlı cihazların bulunduğunu ifade eden  Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, “Yine bu kapsamda aldığımız mikroskopları en kısa sürede üniversitemizdeki hocalarımızın kullanımına sunacağız. Açılışını yaptığımız Laboratuvarımızın üniversitedeki hocalarımıza, devletimize ve milletimize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum”şeklinde konuştu.

Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fahrettin YAKUPHANOĞLU ise Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi binasının daha önce Malatya yolu üzerindeki Harput Yerleşkesinde olduğunu hatırlatarak, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ’ın olur ve destekleriyle merkezinde kampüste yeni binasına taşındığını belirtti.

Prof. Dr. Fahrettin YAKUPHANOĞLU konuşmasının sonunda, Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapılarak laboratuvarlar gezildi.

Düzenlenen açılış törenine; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mahmut DOĞRU, Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel ŞAHİN, Merkez Müdürü Prof. Dr. Fahrettin YAKUPHANOĞLU ile akademisyenler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.