enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yerlikaya: 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi

Bakan Yerlikaya: 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi
29 Haziran 2024
20
A+
A-

* Emniyet ve Jandarma koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

* Operasyonlarda 3 elebaşının da içerisinde olduğu 75 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mersin’de Yüsri Altın’ın, İstanbul’da Taha Kutay Karasoy’un, Antalya’da Sami Cerit’in, Aydın’da Çetin Gül’ün, Kahramanmaraş’ta Mehmet Aşçı’nın ve İzmir’de Ercan Çelik’in yönettiği 6 organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.

Emniyet ve jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda Gül, Aşçı ve Çelik’in de aralarında olduğu 75 şüphelinin yakalandığını bildiren Yerlikaya, Mersin’de elebaşılığını firari Altın’ın yaptığı organize suç örgütü üyesi 10 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 5’inin tutuklandığını, 5’inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını kaydetti.

İstanbul’da da elebaşılığını yurt dışında olduğu tespit edilen firari Karasoy’un yaptığı suç örgütünün 8 üyesinin yakalandığı aktaran Yerlikaya, Antalya’da ise firari Cerit’in elebaşı olduğu suç örgütü üyesi 10 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Sahte sağlık kurul raporları düzenlediler

Bakan Yerlikaya, Aydın merkezli İzmir, İstanbul ve Tunceli’de düzenlenen operasyonlarda da elebaşılığını Çetin Gül’ün yaptığı organize suç örgütü üyesi 17 şüphelinin yakalandığının bilgisini vererek, “Şüphelilerin gerçeğe aykırı sağlık kurul raporları düzenleyip bu raporları kullanarak, engelli araç alımı, haksız emekliliğe yardım, haksız engelli aylığı yardımı ve haksız istihdam gibi tanımlanmış hak ve hizmetlerden usulsüz yararlanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edildi.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Aşçı’nın elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik Kahramanmaraş ve Kayseri’de düzenlenen operasyonlarda 20 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 19’unun tutuklandığını belirten Yerlikaya, Çelik’in elebaşı olduğu suç örgütünden ise 10 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.