enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) Türk Konseyi Ülkeleri İkili İş Görüşmeleri

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) Türk Konseyi Ülkeleri İkili İş Görüşmeleri
30 Mayıs 2024
11
A+
A-

Üyelerini dünya pazarlarına taşımak hedefiyle nitelikli programlar düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası, bu kez Türk Konseyi Ülkelerini, KOTO üyeleriyle iş masasında buluşturdu.

UHA / İnternational News Agency

KOTO’nun Türk Konseyi Ülkeleri İkili İş Görüşmeleri Etkinliği verimli geçti:

 Bir diğer adı Türk Devletleri Teşkilatı da olan Türk Konseyi’ne üye Kırgızistan, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan 14 firmanın temsilcisini ilimizde ağırlayan Kocaeli Ticaret Odası, ikili iş görüşmeleri yanı sıra düzenlediği işletme ziyaretleri ile Kocaeli’nin ticari ve sanayi gücünü de tanıtma fırsatı buldu.

ÖNEMLİ BİR DEĞER VE FIRSAT

24- 25 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşen Türk Konseyi Ülkeleri İkili İş Görüşmeleri Etkinliği, Türk Konseyi Ticari İlişkiler Paneli ile başladı.

Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Lira Sydykova, Türk Konseyi Ülkeleri temsilcileri ile KOTO üyesi iş insanlarının katılımıyla gerçekleşen panelde konuşan Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, “Pandeminin etkisiyle değişen ticari yaklaşımlar ve bölgemizde yaşanmakta olan savaşlar, kardeşlik temelli ilişkilerimizi güçlendirmenin önemini bir kez daha göstermiştir. Etkinliğimiz, katılımcı tüm ülkeler için önemli bir değer ve fırsattır” dedi.

Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Lira Sydykova da ülkesinin yatırımcı iş insanlarına sunduğu fırsatlarla ilgili bilgi vererek, Kırgızistan ekonomisi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Resim önizlemesi

49 FİRMAYLA, 104 İŞ GÖRÜŞMESİ

Panelin akabinde, ikili iş görüşmelerine geçildi. KOTO hizmet binasında gerçekleşen ikili iş görüşmeleri, 4 ülkeden 14’ü yabancı, 35’i KOTO üyesi toplam 49 firmanın katılımı ile gerçekleşti. Tüm gün süren etkinlikte; makine imalatı, metal, metal işleme, plastik, kauçuk, otomotiv yan sanayi, kimya, inşaat, yapı malzemeleri, orman ürünleri, mobilya, enerji, elektrik-elektronik, gıda, turizm, gayrimenkul ve dayanıklı tüketim malzemeleri sektörlerinde toplam 104 iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Resim önizlemesi

İŞYERLERİNE SAHA ZİYARETLERİ

Etkinliğin 2. Gününde Kocaeli Bilişim Fuarı’nı ziyaret eden heyet, burada bilişim sektöründe faaliyet gösteren Kocaelili firmalarla birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Akabinde saha ziyaretleri gerçekleştiren Türk Konseyi Ülkeleri heyeti, hedef sektörlerde üretim yapan işletmelere konuk olarak kapsamlı bilgi aldı.

BAŞKAN BULUT: ÜYELERİMİZE DÜNYA PAZARLARINDA KILAVUZLUK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türk Konseyi Ülkeleri İkili İş Görüşmeleri Etkinliği’ni verimli bir sonuçla tamamladıklarını vurgulayarak katılımcı ülkelere teşekkür eden Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, “Kardeşlik bağlarımızı ticaretle pekiştirmek adına düzenlediğimiz ikili iş görüşmeleri etkinliğimiz çok verimli geçti. Heyetimizi KOTO üyesi iş insanlarıyla aynı masada buluşturup, aynı zamanda Kocaeli iş dünyamızın yetkinliklerini de birebir gösterme fırsatı bulduk. İkili iş görüşmelerinin somut adımlarla taçlandırılmasını bekliyoruz. KOTO olarak bundan sonraki süreçte de, firmalarımıza dünya pazarları ile ticarette kılavuzluk etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.