enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bilim İnsanları, “Medawar Ödülü”ne Layık Görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti

Bilim İnsanları, “Medawar Ödülü”ne Layık Görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti
17 Mayıs 2024
57
A+
A-

* Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mısır’ın başkenti Kahire’de Üroloji-Nefroloji Zirvesi’nin onur konuğuydu.

* Zirveye damgasını vuran, Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar’ın, Haberal’a layık görülmesiydi.

* Bilim insanları, Haberal’ı tebrik etti. Ve bu en prestijli ödülün sadece Haberal ve Türkiye için değil, tüm bölge için önemli ve gurur verici olduğunu vurguladı.

* Haberal sadece ülkemize değil, katkısını hiç esirgemediği Ortadoğu’ya da  bir gurur yaşatmış oldu. 

UHA / İnternational News Agency

Özel Köşe - Bilim İnsanları, "Medawar Ödülü"ne Layık Görülen Prof. Dr. Haberal'ı Tebrik Etti

Mısır Üroloji-Nefroloji Zirvesi’ne Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın layık görüldüğü Medawar ödülü damga vurdu. Kahire’de düzenlenen Zirvenin onur konuğuydu Haberal. Sağlık Bakanı’nın da katıldığı bilim insanları buluşturan toplantıda ilgiyle karşılandı. 
 
Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar  ilk kez bir Türk bilim insanına; Prof. Dr. Mehmet Haberal’a layık görüldü. Zirveye de damgasını vuran bu ödül oldu. Kongre Başkanı Prof. Mohamed Salah Eldin Zeki, Madawar’ın önemini anlattı. Haberal’ın kongreye katılmasından dolayı onur duyduğunu söyledi. 
 
Ortadoğu Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Mohammad Ghnaimat ödülün sadece Haberal ve Türkiye için değil bölgemiz için de gurur verici olduğunu vurguladı. Tüm konuşmacılar Haberal’ın Medawar başarısını tebrik etti. MESOT Genel Sekreteri Prof. Haney Hafez’ın Haberal’ı takdimi büyük alkış aldı. 
 
Kürsüye çıkan Prof. Haberal, tüm meslektaşlarına teşekkür etti. Her zaman olduğu gibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı sözlerine. Haberal, Türkiye’de organ nakli sürecini anlattı. Eylül ayında İstanbul’da ev sahipliği yapacağı 30. TTS kongresine meslektaşlarını davet etti. Ve Mısır’a desteğini yineledi. Prof. Dr. Haberal’a katılımı için bir teşekkür plaketi ve özellikle Organ nağışı ve nakli alanında, bilime katkılarından ötürü onursal teşekkür plaketi takdim edildi. 
 
Yoğun istek üzerine Enstitünün teşekkür şiltlerini de Haberal verdi bilim insanlarına. Yoğun ve verimli geçen programın ardından yurda dönen Haberal, Mısır’daki zirveyi değerlendirdi. Ortadoğu’daki organ nakli faaliyetlerine dikkati çekti. 
 
Medawar başarısını da ülkesine atfetti Haberal. Mısır ziyaretinde Prof. Haberal’a eşlik eden, çektiği fotoğraf ve görüntüleri Kanal B ile paylaşan Başkent Üniversitesi Genel Koordinatörü Feyyaz Artukoğlu da izlenimlerini aktardı. Haberal, uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etmeye, ay yıldızlı türk bayrağını en tepede dalgalandırmaya devam ediyor.
Medawar nedir? - Bilim
 
Gözler şimdi 25 Eylül’de. Ortadoğu da da ses getiren Medawar ödülü, yine ilk kez Haberal öncülüğünde İstanbul’da yapılacak olan Dünya Organ Nakli Derneği’nin 30. kongresinde takdim edilecek Haberal’a. 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.