enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:12 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:01 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
00:53
00:23 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bilim İnsanları, “Medawar Ödülü”ne Layık Görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti

Bilim İnsanları, “Medawar Ödülü”ne Layık Görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti
17 Mayıs 2024
63
A+
A-

* Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mısır’ın başkenti Kahire’de Üroloji-Nefroloji Zirvesi’nin onur konuğuydu.

* Zirveye damgasını vuran, Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar’ın, Haberal’a layık görülmesiydi.

* Bilim insanları, Haberal’ı tebrik etti. Ve bu en prestijli ödülün sadece Haberal ve Türkiye için değil, tüm bölge için önemli ve gurur verici olduğunu vurguladı.

* Haberal sadece ülkemize değil, katkısını hiç esirgemediği Ortadoğu’ya da  bir gurur yaşatmış oldu. 

UHA / İnternational News Agency

Özel Köşe - Bilim İnsanları, "Medawar Ödülü"ne Layık Görülen Prof. Dr. Haberal'ı Tebrik Etti

Mısır Üroloji-Nefroloji Zirvesi’ne Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın layık görüldüğü Medawar ödülü damga vurdu. Kahire’de düzenlenen Zirvenin onur konuğuydu Haberal. Sağlık Bakanı’nın da katıldığı bilim insanları buluşturan toplantıda ilgiyle karşılandı. 
 
Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar  ilk kez bir Türk bilim insanına; Prof. Dr. Mehmet Haberal’a layık görüldü. Zirveye de damgasını vuran bu ödül oldu. Kongre Başkanı Prof. Mohamed Salah Eldin Zeki, Madawar’ın önemini anlattı. Haberal’ın kongreye katılmasından dolayı onur duyduğunu söyledi. 
 
Ortadoğu Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Mohammad Ghnaimat ödülün sadece Haberal ve Türkiye için değil bölgemiz için de gurur verici olduğunu vurguladı. Tüm konuşmacılar Haberal’ın Medawar başarısını tebrik etti. MESOT Genel Sekreteri Prof. Haney Hafez’ın Haberal’ı takdimi büyük alkış aldı. 
 
Kürsüye çıkan Prof. Haberal, tüm meslektaşlarına teşekkür etti. Her zaman olduğu gibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı sözlerine. Haberal, Türkiye’de organ nakli sürecini anlattı. Eylül ayında İstanbul’da ev sahipliği yapacağı 30. TTS kongresine meslektaşlarını davet etti. Ve Mısır’a desteğini yineledi. Prof. Dr. Haberal’a katılımı için bir teşekkür plaketi ve özellikle Organ nağışı ve nakli alanında, bilime katkılarından ötürü onursal teşekkür plaketi takdim edildi. 
 
Yoğun istek üzerine Enstitünün teşekkür şiltlerini de Haberal verdi bilim insanlarına. Yoğun ve verimli geçen programın ardından yurda dönen Haberal, Mısır’daki zirveyi değerlendirdi. Ortadoğu’daki organ nakli faaliyetlerine dikkati çekti. 
 
Medawar başarısını da ülkesine atfetti Haberal. Mısır ziyaretinde Prof. Haberal’a eşlik eden, çektiği fotoğraf ve görüntüleri Kanal B ile paylaşan Başkent Üniversitesi Genel Koordinatörü Feyyaz Artukoğlu da izlenimlerini aktardı. Haberal, uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etmeye, ay yıldızlı türk bayrağını en tepede dalgalandırmaya devam ediyor.
Medawar nedir? - Bilim
 
Gözler şimdi 25 Eylül’de. Ortadoğu da da ses getiren Medawar ödülü, yine ilk kez Haberal öncülüğünde İstanbul’da yapılacak olan Dünya Organ Nakli Derneği’nin 30. kongresinde takdim edilecek Haberal’a. 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.