enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
00:26 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
22:26 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
28 Eylül 2023
4
A+
A-

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 26 Eylül 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı yayımlandı.

UHA / İnternational News Agency

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Atatürk’e hakaret eden kişi Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip” iddiası yalanlandı.

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e alenen hakarette bulunan Abdülaziz E. Alhajri’nin Türk pasaportu bulunmadığının belirtildiği bültende, İçişleri Bakanlığınca Alhajri’nin Kuveyt’te yaşadığının tespit edildiği ve hakaret içerikli paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Öte yandan bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde yer alan “Türkiye’de yabancı karşıtı gösteri yapıldığı” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Bültende, bahse konu görüntülerde, bir taraftar grubunun futbolla ilgili tezahürat yaptığının ve herhangi bir ırkçı söylemde bulunulmadığının tespit edildiği vurgulanarak asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

Ayrıca bazı basın yayın organlarında, “Üniversitede terbiye eğitimi” başlığıyla yer alan haberlerin dezenformasyon içerdiği, haberde kullanılan fotoğrafın eğitimle ilgisi olmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Gebze Teknik Üniversitesi’nde, ‘Stres ve Öfke Yönetimi Eğitimi’, ‘Nefes ve Meditasyon Teknikleri Eğitimi’, ‘İlk Yardım Eğitimi’, ‘Veri Analizi ve Raporlama Teknikleri Eğitimi’, ‘Fotoşop Eğitimi’ gibi birçok farklı alanda kurum içi eğitimler her yıl düzenli olarak verilmektedir. Bu hizmet içi eğitimlerden biri olan habere konu Adabımuaşeret Eğitimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünce birçok kuruma daha önce sertifikalı olarak verilmiş olan bir eğitimdir. Eğitim içeriği de haberde belirtilenle uyuşmamaktadır. Eğitim, ‘iş hayatında nezaket’, ‘kartvizit kullanımı’, ‘iş yaşamında telefon ile iletişim’ gibi protokol yönetimi kapsamındaki eğitim başlıklarından oluşmaktadır.”

Milyarlık arazinin Mehmet Şimşek’in dostuna verildiği iddiası

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan “Milyarlık arazi, Şimşek’in dostuna” haberlerinin doğru olmadığı vurgulandı.

Bu iddiaya ilişkin bültende şunlar kaydedildi:

“Bahse konu projenin ihalesi 13 Nisan 2023’te gerçekleştirilmiş olup Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise 4 Haziran 2023’te Bakanlık görevini ifa etmeye başlamıştır. Dolayısıyla ihale tarihinde Türkiye’de değil yurt dışında olan Bakan Şimşek, henüz göreve gelmemiştir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuya ilişkin dezenformatif haberlerle ilgili gerekli hukuki sürecin başlatılacağını açıklamıştır.”

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Ayasofya 38 milyar dolara Vatikan’a satıldı” iddiasının doğru olmadığı belirtildi ve Ayasofya’nın satılmasının söz konusu olmadığı vurgulandı. Bültende, “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile ilgili son günlerde ortaya atılan ‘Satıldı’ ve ‘Restorasyon 50 yıl sürecek ve bu süreçte kapalı olacak’ şeklindeki asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” ifadelerine yer verildi.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili “İstanbul’da bir grup Türk, Kuveytli vatandaşa saldırdı” iddiası yalanlandı.

Görüntüdeki olayın Beyoğlu ilçesi Kocatepe Mahallesi’nde 3 turist arasında meydana geldiği belirtilerek “Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle sonlanan olayla ilgili taraflar birbirlerinden şikayetçi olmadığı için herhangi bir adli ya da idari süreç başlatılmamıştır.” ifadesi yer aldı.

KOBİ’lere kredi vermek için en az bir Suriyeli arandığı iddiası

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Ziraat Bankası KOBİ’lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor.” başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Türkiye Kayıtlı İstihdam Projesi”nin Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından sığınmacıların özellikle ekonomik, eğitim ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturulan fon ile finanse edildiği aktarıldı.

Uluslararası fondan yararlanmak isteyen Türk iş yerlerinin, mevcutta geçici koruma statüsünde bulunan çalışanlara ilave Türk vatandaşı istihdam etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu destekler için Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nden herhangi bir harcama yapılmadığı gibi bu uluslararası fon Türk vatandaşlarının istihdamını artıracak şekilde kullanılmaktadır. Anılan fonların kullandırımı, KOSGEB ile protokol yapan kamu ve özel bankaların aracılığıyla yapılmaktadır.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Ziraat Bankası KOBİ’lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor’ başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.