enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
00:06 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
11:21 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve SEDAŞ heyeti ‘elektrik kesintileri’ için sahaya indi

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve SEDAŞ heyeti ‘elektrik kesintileri’ için sahaya indi
18 Eylül 2023
14
A+
A-

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve SEDAŞ’ın üst düzey yönetimi, Başiskele’de saha ziyaretleri gerçekleştirerek, elektrik kesintisi nedeniyle mağduriyet yaşayan iş insanlarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

UHA / İnternational News Agency

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Başkan Yardımcısı Murat Barış, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Ziya Uludüz ve Hızır Fatih Sarıoğlu geçtiğimiz günlerde, SEDAŞ Genel Müdürü ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz’ı ziyaret etmiş, Başiskele başta olmak üzere yoğunluklu ticarethanelerin bulunduğu bölgelerde yaşanan elektrik kesintilerinin neden olduğu mağduriyetleri gündeme getirmişti.

Resim önizlemesi

SEDAŞ ÜST DÜZEY HEYET GÖREVLENDİRDİ

Ziyaretin akabinde harekete geçen SEDAŞ, elektrik kesintisinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere heyet görevlendirdi. SEDAŞ Yatırım, Varlık ve Şebeke Yönetimi Direktörü Mustafa Emre Şafak, Dağıtım Operasyonları Direktörü Burhan Ak, Performans İzleme ve Geliştirme Koordinatörü Erol Sancak, Kocaeli Bölge Müdürü Murat Özdil, Yatırım Planlama Müdürü Ayşegül Kaya, Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürü Efsun Ergin ile Kartepe- Sapanca Operasyon Yöneticisi Zeynel Abidin Şener’in yer aldığı SEDAŞ heyeti, Kocaeli programı kapsamında ilk olarak KOTO Başkanı Necmi Bulut ile bir araya geldi.

BAŞKAN BULUT: MAĞDURİYET BÜYÜK

Elektrik kesintilerinin, işletmeler ve kent ekonomisinde meydana getirdiği zararın maddi ve manevi boyutlarını detaylarıyla paylaşan Başkan Bulut, “Üreterek kent ve ülke ekonomisine üst düzey katkı sunmak için mücadele veren işletmelerimiz, kesintiler dolayısıyla çok büyük mağduriyet yaşıyorlar. İşgücü kaybı, makine- teçhizat arızaları başta olmak üzere, rakiplerinden de dezavantajlı konuma düşüyorlar. SEDAŞ’ın bu konudaki adımlarını ivedilikle atmasını bekliyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANAN İŞLETMELERE BİREBİR ZİYARET

Görüşmenin ardından, KOTO Başkan Yardımcısı Murat Barış ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Uludüz’ün ev sahipliğinde, Başiskele Karadenizliler Mahallesi’nde işyeri görüşmeleri gerçekleştirildi. Özellikle elektrik kesintisinin yoğun yaşandığı işletmelere gerçekleştirilen ziyaretlerde, firma temsilcileri yaşadıkları mağduriyeti verilerle paylaşarak, sorunun ivedilikle çözülmesini beklediklerini ifade etti.

Günde 3-4 defayı bulan kesintiler nedeniyle üretimlerinin yarıda kaldığını, makinelerinin arızalandığını ifade eden işletme yetkilileri, “En büyük sorunumuz elektrik kesintileri. Plansız ve haber verilmeden kesinti yapılınca mağduriyet daha da katlanıyor. İşgücü kaybı yaşanıyor, makinelerin elektronik kartları yanıyor, üretim duruyor. Her işimiz elektriğe bağlı. Ülke ekonomisine daha fazla katma değer üretebilmek için SEDAŞ’tan ivedi çözüm bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.