enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve SEDAŞ heyeti ‘elektrik kesintileri’ için sahaya indi

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve SEDAŞ heyeti ‘elektrik kesintileri’ için sahaya indi
18 Eylül 2023
16
A+
A-

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve SEDAŞ’ın üst düzey yönetimi, Başiskele’de saha ziyaretleri gerçekleştirerek, elektrik kesintisi nedeniyle mağduriyet yaşayan iş insanlarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

UHA / İnternational News Agency

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Başkan Yardımcısı Murat Barış, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Ziya Uludüz ve Hızır Fatih Sarıoğlu geçtiğimiz günlerde, SEDAŞ Genel Müdürü ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz’ı ziyaret etmiş, Başiskele başta olmak üzere yoğunluklu ticarethanelerin bulunduğu bölgelerde yaşanan elektrik kesintilerinin neden olduğu mağduriyetleri gündeme getirmişti.

Resim önizlemesi

SEDAŞ ÜST DÜZEY HEYET GÖREVLENDİRDİ

Ziyaretin akabinde harekete geçen SEDAŞ, elektrik kesintisinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere heyet görevlendirdi. SEDAŞ Yatırım, Varlık ve Şebeke Yönetimi Direktörü Mustafa Emre Şafak, Dağıtım Operasyonları Direktörü Burhan Ak, Performans İzleme ve Geliştirme Koordinatörü Erol Sancak, Kocaeli Bölge Müdürü Murat Özdil, Yatırım Planlama Müdürü Ayşegül Kaya, Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürü Efsun Ergin ile Kartepe- Sapanca Operasyon Yöneticisi Zeynel Abidin Şener’in yer aldığı SEDAŞ heyeti, Kocaeli programı kapsamında ilk olarak KOTO Başkanı Necmi Bulut ile bir araya geldi.

BAŞKAN BULUT: MAĞDURİYET BÜYÜK

Elektrik kesintilerinin, işletmeler ve kent ekonomisinde meydana getirdiği zararın maddi ve manevi boyutlarını detaylarıyla paylaşan Başkan Bulut, “Üreterek kent ve ülke ekonomisine üst düzey katkı sunmak için mücadele veren işletmelerimiz, kesintiler dolayısıyla çok büyük mağduriyet yaşıyorlar. İşgücü kaybı, makine- teçhizat arızaları başta olmak üzere, rakiplerinden de dezavantajlı konuma düşüyorlar. SEDAŞ’ın bu konudaki adımlarını ivedilikle atmasını bekliyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANAN İŞLETMELERE BİREBİR ZİYARET

Görüşmenin ardından, KOTO Başkan Yardımcısı Murat Barış ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Uludüz’ün ev sahipliğinde, Başiskele Karadenizliler Mahallesi’nde işyeri görüşmeleri gerçekleştirildi. Özellikle elektrik kesintisinin yoğun yaşandığı işletmelere gerçekleştirilen ziyaretlerde, firma temsilcileri yaşadıkları mağduriyeti verilerle paylaşarak, sorunun ivedilikle çözülmesini beklediklerini ifade etti.

Günde 3-4 defayı bulan kesintiler nedeniyle üretimlerinin yarıda kaldığını, makinelerinin arızalandığını ifade eden işletme yetkilileri, “En büyük sorunumuz elektrik kesintileri. Plansız ve haber verilmeden kesinti yapılınca mağduriyet daha da katlanıyor. İşgücü kaybı yaşanıyor, makinelerin elektronik kartları yanıyor, üretim duruyor. Her işimiz elektriğe bağlı. Ülke ekonomisine daha fazla katma değer üretebilmek için SEDAŞ’tan ivedi çözüm bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.