enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →
29 Mart 2023
44
A+
A-

Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan üç parti temsilcisinin ekonomi ağırlıklı konularda ortaya çıkan sorunları gidermek için yaptıkları 20 saati bulan görüşmelerde bir sonuç alınamadı.

Almanya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Muhabiri Luisa NEUBAUE’nin ‘EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, Başbakan Olaf Scholz, görüşmelerde “olumlu ilerleme sağlandığını” bildirmesine rağmen basın üç partinin ortak bir uzlaşıya varamadığını aktardı.

Ekonomiyi modernleştirmek adına hükümetin yapacağı reformlar özellikle koalisyon ortağı Yeşil Parti ile liberal eğilimli Özgür Demokratlar (FDP) arasında ciddi sıkıntı yaratıyor.

Görüşmelerin seyri hakkında ayrıntılı bilgi vermeyen Başbakan Scholz, koalisyon hükümeti temsilcilerinin salı günü yeniden bir araya geleceğini duyurdu.

Hükümette FDP’i temsilen yer alan Maliye Bakanı Christian Lindner, koalisyondaki görüş ayrılıkları yüzünden taslak bütçe sunumunu ertelemişti.

Yeşil Parti’nin, yatırımlarda daha fazla çevreci ekonomi politikalara ağırlık verilmesini istemesinin görüş ayrılıklarının önemli nedenlerden biri olduğu tahmin ediliyor.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, bütçe tasarısının tam hazırlanmadan hükümet içinden güven ortamını zedelemek adına dışarı sızdırıldığını söylemişti.

Çevreyi kirlettiği gerekçesiyle fosil ürünlerle ısınmanın kademeli yasaklanmasını savunan Yeşil Parti’ye, bu konuda ülke tam hazır olmadığı gerekçesiyle FDP karşı çıkıyor.

Almanya’da son 31 yılın en büyük ulaşım grevi sonucu dün uçak, tren ve otobüs seferlerinin büyük bölümü durma noktasına getirmişti.

Almanya’da ocakta yüzde 8,7 olan yıllık enflasyon, şubatta beklentiler dahilinde değişim göstermemişti.

AB’nin en güçlü ekonomisi Almanya, Covid-19 salgınını ardından Ukrayna savaşının ardından yaşanan enerji krizi yüzünden ciddi bir resesyon tehlikesi yaşıyor.

Gazeteci* Luisa-Marie Neubauer

Yazar hakkında

Luisa-Marie Neubauer,  21 Nisan 1996 yılında, Hamburg/Almanya’da dünyaya geldi. Neubauer, 2016’dan beri ONE adlı sivil toplum kuruluşunun gençlik elçisi ve Alman İklim Aktivisti. Göttingen Üniversitesi (2015–2020), Marion Dönhoff High School (2014) ve Kingham Hill School’dan mezun oldu. Igor Levit – No Fear adlı filmde rol aldı. Neubauer’in, Gegen die Ohnmacht: Meine Großmutter, die Politik und ichadlı kitapları var.

***

Neden Uluslararası Haber Ajansı (UHA)

Bağımsız bir Haber Ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz. Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’ya Abone Ol.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA); seninle güçlü, seninle özgür!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.