enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2024 yılı Mart ayına göre ihracat sıralaması belirlendi

2024 yılı Mart ayına göre ihracat sıralaması belirlendi
9 Nisan 2024
29
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

2024 Yılı Mart Ayında Geçen Yılın Aynı Ayına Göre Faaliyet İlleri Bazında İhracatta;  İstanbul yüzde 23 azalış ve 4 milyar 410 milyon dolarla birinci sırada, Kocaeli yüzde 5,6 artış ve 3 milyar 40 milyon dolarla ikinci sırada, İzmir yüzde 1,5 azalış ve 2 milyar 255 milyon dolarla üçüncü sırada, Bursa yüzde 0,3 azalış ve 1 milyar 636 milyon dolarla dördüncü sırada, Ankara ise yüzde 1 artış ve 1 milyar 25 milyon dolarla beşinci sırada yer alıyor.

UHA / İnternational News Agency

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2024 Yılı Mart Ayında Geçen Yılın Aynı Ayına Göre Faaliyet İlleri Bazında İhracatta En Fazla Artış İncelendiğinde Sırasıyla; Çorum 187 milyon dolarla birinci, Kocaeli 160 milyon dolarla ikinci, Mersin 121 milyon dolarla üçüncü, Yalova 99 milyon dolarla dördüncü ve Afyonkarahisar ise 49 milyon dolarla beşinci il konumunda.

2024 Yılı 0cak-Mart Döneminde 57 İlde İhracat Arttı,

Türkiye ekonomisi 2023 yılının son çeyreğinde yüzde 4 oranında büyüyerek 14 çeyrektir aralıksız büyüme performansını sürdürmüştür. 2024 yılının ilk çeyreğinde ihracatımız yüzde 3,6 oranında artış ile 63,7 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.
2024 Yılı Ocak-Mart Döneminde 14 İlimiz 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Yaparken, 57 İlimizde İhracatımız Arttı.

Bu dönemde 14 ilde 1 milyar doların üzerinde ihracat yaparken 57 ilimizde ihracatımız arttı. İllerdeki ihracat artışları üretim, yatırım, istihdam kapasitesini güçlendirerek yerel kalkınmaya katkı sağlıyor. 2024 yılının ilk çeyreğinde gözlenen dış ticarete ilişkin gelişmeler, net ihracatın büyümeye pozitif katkı verdiğini gösteriyor.

Ticaret Bakanlığı, yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat perspektifinde pazar ve ürün çeşitlendirmesine dönük politika ve stratejileri ile ihracatı artırmak üzere çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Diğer taraftan ihracatın ülke sathına güçlü bir şekilde yayılmasını amaçlıyor.

Yerelde sağlanan üretim ve istihdam artışı neticesinde daha müreffeh bir Türkiye hedefleniyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.