enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2021 en sıcak altıncı yıl oldu

2021 en sıcak altıncı yıl oldu
15 Ocak 2022
686
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / NASA ve NOAA, 2021’in son 140 yılın en sıcak altıncı yılı olduğunu açıkladı. 1880 sonrasının en yüksek sıcaklıkları son sekiz yılda kaydedilirken sıcaklıkların daha da artması bekleniyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (dpa)’ya dayandırdığı haberine göre, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), 2021 yılına dair sıcaklık ölçüm verilerini açıkladı.

İki kurumun düzenlediği ortak basın toplantısında 2021 yılının, sıcaklık ölçümlerinin başladığı 1880 yılından bu yana kaydedilen en sıcak altıncı yıl olduğu bildirildi. NASA ve NOAA, son sekiz yılın şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklıklara sahne olduğuna da dikkat çekti.

NASA Başkanı Bill Nelson, “Bilim, iklim değişikliğinin çağımızın en hayati tehdidi olduğu konusunda şüpheye yer bırakmamaktadır” diye konuştu.

NASA’nın Sıcaklık Ölçümleri Daire Başkanı Gavin Schmidt de “Uzun vadeli eğilim son derece açık. Ve bunun nedeni biziz. Atmosfere saldığımız karbondioksit miktarını artırmaya son vermediğimiz sürece bu durum değişmeyecek” ifadelerini kullandı.

Hazırlanan raporda, son yıllarda kaydedilen sıcaklıkların uzun vadeli ısınma eğiliminin bir parçası olduğu ve sıcaklıkların daha da yükseleceğine dair işaretler verdiği kaydedildi. Rapora göre son on yılda kaydedilen ortalama sıcaklık, 140 yıl öncesine göre 2 santigrat derece artmış durumda.

NOAA verilerine göre küresel ortalama sıcaklık 2021’de ortalama 14,7 derece olarak kaydedildi. 1988 yılında NASA’nın ortalama sıcaklığı yüzde 14,3 olarak ölçerek küresel ısınma hakkında uyarması manşetlere konu olmuştu. Şimdi ise 1988, en sıcak yıllar arasında 28’inci sıraya gerilemiş durumda.

Avrupa küresel çevre izleme programı Copernicus Atmosfer İzleme Servisi de bu hafta başında yaptığı açıklamada, son yedi yılın, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklıklara sahne olduğunu bildirmişti.

[UHA Haber Ajansı, 15 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.