enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

200 kadar STK’dan Gazze tepkisi: AB-İsrail ortaklık anlaşmasını askıya alın

200 kadar STK’dan Gazze tepkisi: AB-İsrail ortaklık anlaşmasını askıya alın
20 Mart 2024
22
A+
A-

Avrupalı sivil toplum kuruluşları böyle bir girişimin AB’nin insan haklarına bağlılığı konusunda güçlü bir mesaj olacağını belirtti.

UHA /Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’n (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre, Aralarında Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), Gayrimeşru Borçların İptali Komitesi (CADTM) ve küresel çapta kıtlığın giderilmesi için çalışan OXFAM’ın da bulunduğu 200 kadar sivil toplum kuruluşu, Avrupa Birliği’nin en üst düzey yetkililerine ortak bir mektup gönderdi.

STK’lar mektupta, “İsrail Devleti tarafından işlenen insan hakları ihlallerine” karşı AB’nin harekete geçme görevi ve gerekli araçları bulunduğunu belirtti.

Avrupa Komisyonu Başkan Ursula von der Leyen ve yardımcısı Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, AB Dönem Başkanı Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e hitaben yazdıkları açık mektupta STK’lar, “Sizi AB-İsrail Ortaklık Anlaşmasını gecikmeksizin askıya almaya çağırıyoruz.” dedi.

“Güçlü bir mesaj gönderecek”

STK’lar mektupta Filistin halkının maruz kaldığı ölüm ve acılar karşısında AB’nin, İsrail’in Gazze’de işlediği suçları önlemek ve insanların çektiği acıların boyutunu azaltmak için harekete geçme görevin bulunduğunu ve gerekli araçlarına sahip olduğunu belirtti.

İnsan haklarına saygının AB’nin ortak ülkelerle yaptığı ortaklık anlaşmalarının temel bir unsuru olduğuna dikkat çeken STK’lar, ilgili maddelerin ihlalinin AB’nin Viyana Antlaşmalar Hukuku Sözleşmesi’nin 60’ıncı maddesi uyarınca anlaşmaları tamamen veya kısmen feshetmesine veya askıya almasına olanak tanıdığını hatırlattı.

“Şu anda Gazze’de yaşananlar, uluslararası toplumun siyasi ve ahlaki başarısızlığının bir sonucudur. Ortaklık Anlaşması’nın insan hakları hükümlerinin ihlali nedeniyle askıya alınması, AB’nin insan haklarına bağlılığının sadece bir retorikten ibaret olmadığına dair güçlü bir mesaj gönderecektir.” denilen mektupta “İsrail Devleti tarafından işlenen insan hakları ihlalleri” ışığında AB-İsrail Ortaklık Anlaşmasını gecikmeksizin askıya alınması çağrısında bulundu.

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

***

4.08.1989 yılında Almanya’nın başkenti Berlin kentinde dünyaya geldi. Liseye kadar Almanya’da okudu. 2009-2013 yılları arasında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirdi.

2014-2017 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Almanya’nın Nürnberg kentinde Friedrich-Alexander-Üniversitesi’nin Beşeri/Sosyal Bilimler ve Teoloji Fakültesi’nde uzmanlık alanı olarak Siyaset Bilimini seçtiği Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı.

Çeşitli kuruluşlarda mesleğiyle ilgili staj ve çalışma imkanı buldu. NSU terör örgütüyle ilgili yaptığı, haber ve araştırmaları birçok medyada yer aldı.

Bir dönem T.C Berlin Büyükelçiliği’nde de staj yaptı. Anadil seviyesinde Almanca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.