enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:06 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Kuraş Turnuvası düzenlendi

Fransa’da Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Kuraş Turnuvası düzenlendi
27 Temmuz 2022
816
A+
A-

PARİS – UHA HABER / Fransa’nın başkenti Paris’te tribünler hafta sonu düzenlenen Özbekistan Cumhurbaşkanı Ödüllü Uluslararası Kuraş Turnuvası için doldu.

Açılış töreninde konuşan Fransız Kuraş Federasyonu temsilcileri, disiplinin insani değerlerinin, fiziksel ve ruhsal sağlığı iyileştirmedeki rolünün altını çizdi.

Özbek güreşi olarak bilinen spor bir gün Olimpiyat ailesinin bir parçası olmayı hedeflerken modern Kuraş sporunun kurucusu Komil Yusufov, Fransız organizatörlerden övgüyle bahsetti.

Yusufov, “Avrupa kıtasında bu yıl, halihazırda 4 uluslararası turnuva düzenledik. Bu tür turnuvaları düzenlememizdeki ana hedef, iş birliğini güçlendirmenin yanı sıra kuraşı popüler ve gelişmiş bir spor haline getirmek. Asıl maksadımız kuraşı gelecekte Avrupa Oyunları programına dahil etmek ve bu şu anda en önemli önceliğimiz” şeklinde konuştu.

30 ülkeden yaklaşık 60 sporcunun katıldığı etkinlikte açık ağırlık kategorisi beklentileri karşıladı.

En iyiler gilamda mücade ederken, onlardan üçü öne çıktı ve çarpıcı hareketlerle Paris’teki kalabalığa istediği coşkuyu verdi.

Özbekistan’dan MuhammedKarim Kurramov, Sırbistan’dan Zakro Culum ve Kuzey Makedonya’dan Danov Bobon izlemeye değer bir oyun sundu.

Kurramov ve Culum zorlu bir mücadelenin ardından finale yükseldi. Kurramov Sırp sporcunun ağırlık avantajına rağmen galibiyete giden yolda geç bir ‘çağla puanı’ kazanmayı başardı.

Kadınlar kategorisinde Alman sporcu Jasmin Grabowski muhteşem bir gösteri sergiledi. Son dörtte Leh ve Fransız rakiplerine üstün gelen Grabowski, son bir ‘helal puanıyla’ finalde kendi ağırlık kategorisinde galip geldi.

Yarışmanın kazananları 5 bin euro para ödülü kazanırken ikinciler 3 bin ve üçüncüler ise 2 bin euronun sahibi oldu.

Podyuma çıkma şansını kaçıran diğer sporcular da teselli ödülleri aldı.

Avrupa’da düzenlenen turnuvalar dünya çapında hız kazanan kuraş sporu için önem arz ediyor. Kuraş ailesi, önümüzdeki yıllarda daha fazla sporcuyu bünyesine katmayı ümit ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 27 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.