enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak
00:14 İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesi soruşturma sürüyor…
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
TÜMÜNÜ GÖSTER →
21 Haziran 2022
172
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / İstanbul’un Kadıköy ve Beyoğlu ilçelerinde planlanan 30. LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri “huzur, güvenlik ve esenliğin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi” gerekçesiyle yasaklandı.

İstanbul’da Kadıköy ve Beyoğlu ilçelerinde planlanan 30’uncu LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri yasaklandı.

Kadıköy Kaymakamlığından yapılan açıklamada, 21-23 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan etkinliklerin “ilçe sınırları dahilinde huzur, güvenlik ve esenliğin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla” yasaklandığı bildirildi.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Açıklamada, “Yapılmak istenilen eylem ve etkinlik, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/ç maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremiz dahilinde bulunan tüm açık ve kapalı alanlarda 21.06.2022 günü saat: 00.01′ den – 27.06.2022 günü saat: 23.59’a kadar yedi gün süreyle yasaklanmıştır” ifadesine yer verildi.

Onur Komitesi: Vazgeçmiyoruz, korkmuyoruz

Yasak kararının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, kararın usulsüz olduğunu belirterek “Vazgeçmiyoruz, korkmuyoruz” dedi.

Onur Komitesi, bugün etkinliklerin başlamasıyla güvenlik şubeye bağlı polislerin etkinliklerin gerçekleşeceği mekanlara denetim evrakı olmadan “genel kontrol” adı altında denetim yaparak mekanlar üstünde baskı oluşturmaya çalıştığını belirtti.

Gonul Dagı_680*100 banner

Açıklamada, “Ancak devlet ve kolluk kuvvetleri denetim bahanesiyle hafta etkinliklerinin engellenemeyeceğini anlayınca, Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlığı 1 hafta boyunca etkinliklerimize yasak getirmiştir. Bu karar usulsüzdür ve tüm yasal haklarımızı kullanıp gereken itirazları yapacağımızı bildirmek istiyoruz. Bizimle dayanışan tüm avukat ağımıza ve mekanlara teşekkür ediyoruz. Vazgeçmiyoruz, Korkmuyoruz! Etkinliklerimize güvenli mekanlarda ve online olarak devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

EK Kaynaklar *DW

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.