enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’da kritik AB kararı öncesi saldırı endişesi

Ukrayna’da kritik AB kararı öncesi saldırı endişesi
21 Haziran 2022
603
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Zelenskiy, AB liderlerinin Ukrayna’nın adaylık statüsü hakkında karar vereceği şu günlerde Rusya’nın saldırılarını artıracağını tahmin ettiklerini söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre,Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın bu hafta saldırılarını artırmasını beklediklerini ancak buna hazırlıklı olduklarını söyledi. Avrupa Birliği (AB) liderleri bu hafta içinde Kiev’in adaylık statüsü hakkında karar verecek.

Zelenskiy, Pazar gecesi yayınladığı videoda, bu hafta Rusya’nın “hasmane eylemlerini yoğunlaştırmasını” beklediklerini ifade ederek “Hazırlanıyoruz. Hazırız” diye konuştu.

Kiev, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’ya yönelik işgalinin başlamasının ardından AB’ye üyelik başvurusunda bulunmuştu. Almanya, Fransa ve İtalya liderlerinin Kiev’i ziyareti sonrası AB’nin icra organı Avrupa Komisyonu geçen Cuma günü, Ukrayna’ya adaylık statüsü verilmesi yönünde tavsiyede bulunmuştu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen hafta Kiev'de Zelenskiy ile bir araya geldi.

AB üyesi 27 ülkenin liderleri Perşembe ve Cuma günü katılacakları zirvede bu konuyu ele alacak. Liderlerin Ukrayna’nın başvurusunu bazı ülkelerin çekincelerine rağmen onaylaması bekleniyor.

Ancak AB yetkilileri, başvuru kabul edilse de üyelik müzakerelerinin yıllarca sürebileceği uyarısında bulunuyor.

“Tüm Avrupa’nın çıkarına”

Zelenskiy, AB’nin bu zirvede Ukrayna’nın “kaderini belirleyecek” bir karara imza atacağını belirterek “Sadece olumlu bir karar tüm Avrupa’nın çıkarınadır” ifadesini kullandı.

AB’nin Ukrayna’ya kapılarını açması, bu ülkenin işgali için emir verirken Kiev’i Batı’nın nüfuz alanından uzak tutmayı amaçladığını belirten Putin’in bu hedefiyle çatışıyor.

Ancak Putin geçen Cuma günü yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’nın AB üyeliğine karşı olmadığını söyledi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise Moskova’nın Kiev’in üyelik başvurusunu, özellikle de son dönemde AB ülkelerinin savunma işbirliğini artırması nedeniyle yakından izlediğini belirtti.

EK Kaynaklar *DW,AFP,rtr

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.