enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’da kritik AB kararı öncesi saldırı endişesi

Ukrayna’da kritik AB kararı öncesi saldırı endişesi
21 Haziran 2022
601
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Zelenskiy, AB liderlerinin Ukrayna’nın adaylık statüsü hakkında karar vereceği şu günlerde Rusya’nın saldırılarını artıracağını tahmin ettiklerini söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre,Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın bu hafta saldırılarını artırmasını beklediklerini ancak buna hazırlıklı olduklarını söyledi. Avrupa Birliği (AB) liderleri bu hafta içinde Kiev’in adaylık statüsü hakkında karar verecek.

Zelenskiy, Pazar gecesi yayınladığı videoda, bu hafta Rusya’nın “hasmane eylemlerini yoğunlaştırmasını” beklediklerini ifade ederek “Hazırlanıyoruz. Hazırız” diye konuştu.

Kiev, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’ya yönelik işgalinin başlamasının ardından AB’ye üyelik başvurusunda bulunmuştu. Almanya, Fransa ve İtalya liderlerinin Kiev’i ziyareti sonrası AB’nin icra organı Avrupa Komisyonu geçen Cuma günü, Ukrayna’ya adaylık statüsü verilmesi yönünde tavsiyede bulunmuştu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen hafta Kiev'de Zelenskiy ile bir araya geldi.

AB üyesi 27 ülkenin liderleri Perşembe ve Cuma günü katılacakları zirvede bu konuyu ele alacak. Liderlerin Ukrayna’nın başvurusunu bazı ülkelerin çekincelerine rağmen onaylaması bekleniyor.

Ancak AB yetkilileri, başvuru kabul edilse de üyelik müzakerelerinin yıllarca sürebileceği uyarısında bulunuyor.

“Tüm Avrupa’nın çıkarına”

Zelenskiy, AB’nin bu zirvede Ukrayna’nın “kaderini belirleyecek” bir karara imza atacağını belirterek “Sadece olumlu bir karar tüm Avrupa’nın çıkarınadır” ifadesini kullandı.

AB’nin Ukrayna’ya kapılarını açması, bu ülkenin işgali için emir verirken Kiev’i Batı’nın nüfuz alanından uzak tutmayı amaçladığını belirten Putin’in bu hedefiyle çatışıyor.

Ancak Putin geçen Cuma günü yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’nın AB üyeliğine karşı olmadığını söyledi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise Moskova’nın Kiev’in üyelik başvurusunu, özellikle de son dönemde AB ülkelerinin savunma işbirliğini artırması nedeniyle yakından izlediğini belirtti.

EK Kaynaklar *DW,AFP,rtr

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.