enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Muhalefetin güven vermeyen söylemi!

Muhalefetin güven vermeyen söylemi!
15 Haziran 2022
657
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Muhalefetin söylem yetersizliği malum. 20 yıllık Ak Parti iktidarının ardından bile ekonomi başta olmak üzere birçok konuda daha üstün bir anlatı üretemediler” dedi.

Hasan Basri Yalçın kimdir? Hasan Basri Yalçın kaç yaşında ve nerelidir?Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, SABAH Gazetesi’nde kaleme aldığı köşesindeki ‘Muhalefetin güven vermeyen söylemi!‘ başlıklı yazısında, “İcraatı geçtik de söylem düzeyinde vaat bile üretmediklerini düşünüyorum. Mesela ekonomi konusunda ne yapmayı vaat ettiklerini hiçbirimiz bilmiyoruz. Dış politika ve güvenlik alanında ne düşündüklerini kendilerinin bile bildiğini sanmıyorum. Bütün hikâyeyi getirip yasladıkları yer “Erdoğan karşıtlığı.” Bunu da saldırgan bir söylemle süslemekten başka bir iş yaptıkları yok” diyor.

Durum böyle olunca muhalefetin oy oranlarını artırmasının da mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Yalçın, AK Parti’nin her seçim öncesinde kararsızlar sorunu yaşasa da bu kararsızların muhalefete yönelmediğine dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, “Çünkü muhalefetin ne dediği bile belli değil. Dahası bazı konularda öylesine gereksiz noktalara savruluyor ki, muhalefet kararsız seçmende bile bunlardan iktidar olmaz duygusu meydana getiriyor. Özellikle dış politika ve güvenliği ilgilendiren birçok konuda gördük” diyor.

Muhalefetin Erdoğan’a muhalefet etmeyi Türkiye’nin çıkarlarına muhalefet etmekle karıştırdığını ifade eden Prof. Dr. Yalçın,” Türkiye’nin Suriye’den asker çekmesi gerektiğine dair beyanatlardan tutun da Karabağ’da Türkiye’nin oynadığı role karşı bile takındıkları tavır ülkenin çok büyük çoğunluğunun beklentilerinin tersine işliyor” şeklinde aktarıyor.

“En son olarak Yunanistan’la yaşana gerilim esnasında bile Yunan tezlerini Türk tezlerinden daha çok seslendiren isimlere rastlıyoruz” diyen İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, ‘Muhalefetin güven vermeyen söylemi!‘ başlıklı yazısını şöyle noktalıyor:

“Neredeyse “Yunanistan haklı, Türkiye haksız” diyecekler. Halbuki tarih boyunca ve özellikle bugünlerde Yunanistan Türkiye’nin dış politikada en az kusurlu olduğu alanlardan biridir. Yunanistan kışkırtıcı ve rahatsız edici taraftır. Türkiye ise tüm konulara daha mantıklı ve adaletli bir çerçeveden yaklaşır. Ve halkta da bunun doğrudan karşılığı vardır.

Dolayısıyla muhalefet Yunanistan konusunda bile doğru düzgün bir söylem üretemediği için vatandaşta güven oluşturması imkansıza yakındır. Herkes basit bir ezberi tekrar ediyor. Ekonominin seçimler üzerindeki etkisinden dem vuruyor. Tabii ki doğru. Vatandaş cebine bakar. Ama tek baktığı şey bu değildir. Genelde oy verdiği parti ve liderle bir güven bağı kurmaya çalışır. O güven bağını Erdoğan bunca zaman kendisi başarıyla sürdürdü. Ama muhalefet bu konuda yine sınıfta kalacak gibi. Seçmen tek tek bütün konuları değerlendirir ama en sonunda bir toplu karar verir. O da ülkeyi yönetmekte kime güvenebileceğiyle ilgilidir. Ve muhalefet bu noktayı yine ıskalıyor”.

[UHA Haber Ajansı, 15 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.