enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
11:01 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ’nün mesajlaşma taktikleri deşifre edildi

FETÖ’nün mesajlaşma taktikleri deşifre edildi
12 Mayıs 2022
401
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Haberleşmede yurt dışı hatları kullanan FETÖ üyeleri açığa çıkmamak için noktalama işaretleri ile de mesajları şifreledi. Örgüt itirafçısının ifadesine TRT Haber ulaştı.

FETÖ üyeleri yeniden yapılanma için harekete geçti. İstanbul polisinin geçen aylarda düzenlediği operasyonla yapılanma çökertildi.

Operasyonda gözaltına alınan 1991 doğumlu bir kişi itirafçı oldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hücre evlerini kapattıklarını anlattı.

İtirafçı G.K. ifadesinde şu şekilde konuştu:

15 Temmuz’dan sonra evleri kapatma kararı aldık sonra herkes kendi bölgesinde bulunan evin eşyalarını spotçulara vererek kapattı. 3 kişi Ümraniye Atakent’te kalmaya devam ettik. Bir süre yüz yüze görüşmeye ara verdik, telefonla online uygulama üzerinden görüşmeye başladık.

“Online numaralar üzerinden görüştük”

İtirafçı ifadelerine örgüt üyelerinin iletişim için sürekli arayış içinde olduğu yansıdı. Deşifre olmamak için aldıkları tedbirleri de anlattı.

Örgüt mensupları mesajlaşmak için kendi üzerlerine olan telefonlara yurt dışı hatlar üzerinden uygulama indiriyordu.

Yurt dışı numaraları genelde elden vermezdim. Kendi kullandığım telefona hattı takar, uygulama kurarken gelen kodu isteyen kişiye söylerdim. Kod Signal, WhatsApp gibi uygulamalara giriş için kullanılırdı, Türkiye’de kullandıkları Signal ve WhatsApp numaraları yurt dışı numaraları olurdu.

FETÖ’nün mesajlaşma sistemi

Her mesaj bir sembolle gönderiliyordu. Kişilere atanmış noktalama işaretleri vardı. FETÖ üyeleri sembollerin kimden geldiğini biliyordu.

Eğer atılan mesajlarda sembol olmazsa mesajın örgüt üyesinden gelmediği anlaşılıyordu.

2018-2019 yıllarından itibaren mesajlaşma uygulamaları üzerinden konuşmalarda bir sembol belirlenir, bu sembol yazışma başında olurdu. Mesela ‘?’ sembolü olmadan ‘Merhaba’ yazıldıysa bunu yazanın farklı birisi olduğu düşünülürdü. Eğer sembol başında yer almıyorsa bu kişinin kendisi olmadığı, telefonunun başkaları tarafından ele geçirildiği anlaşılırdı, bu nedenle yazılanlara cevap verilmezdi.

Üstelik sembollere sözde üst düzey yöneticiler karar verirdi. Belirli periyotlarla da semboller değiştirilirdi.

Sembol değişeceği zaman yine üst konumda olan sembolün ne olacağını belirlerdi. Ben yakalanana kadar Signal programında yapılan yazışmalarda ‘?’ sembolü kullanılırdı, şu an değiştirmiş olabilirler.”

Örgüt içinde kullanılan kod isimler de sürekli değişiyordu. İtirafçı G.K. 10 yıl içinde 3 farklı kod isimle örgüt içinde yer aldığını söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.