enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:02 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ’nün mesajlaşma taktikleri deşifre edildi

FETÖ’nün mesajlaşma taktikleri deşifre edildi
12 Mayıs 2022
400
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Haberleşmede yurt dışı hatları kullanan FETÖ üyeleri açığa çıkmamak için noktalama işaretleri ile de mesajları şifreledi. Örgüt itirafçısının ifadesine TRT Haber ulaştı.

FETÖ üyeleri yeniden yapılanma için harekete geçti. İstanbul polisinin geçen aylarda düzenlediği operasyonla yapılanma çökertildi.

Operasyonda gözaltına alınan 1991 doğumlu bir kişi itirafçı oldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hücre evlerini kapattıklarını anlattı.

İtirafçı G.K. ifadesinde şu şekilde konuştu:

15 Temmuz’dan sonra evleri kapatma kararı aldık sonra herkes kendi bölgesinde bulunan evin eşyalarını spotçulara vererek kapattı. 3 kişi Ümraniye Atakent’te kalmaya devam ettik. Bir süre yüz yüze görüşmeye ara verdik, telefonla online uygulama üzerinden görüşmeye başladık.

“Online numaralar üzerinden görüştük”

İtirafçı ifadelerine örgüt üyelerinin iletişim için sürekli arayış içinde olduğu yansıdı. Deşifre olmamak için aldıkları tedbirleri de anlattı.

Örgüt mensupları mesajlaşmak için kendi üzerlerine olan telefonlara yurt dışı hatlar üzerinden uygulama indiriyordu.

Yurt dışı numaraları genelde elden vermezdim. Kendi kullandığım telefona hattı takar, uygulama kurarken gelen kodu isteyen kişiye söylerdim. Kod Signal, WhatsApp gibi uygulamalara giriş için kullanılırdı, Türkiye’de kullandıkları Signal ve WhatsApp numaraları yurt dışı numaraları olurdu.

FETÖ’nün mesajlaşma sistemi

Her mesaj bir sembolle gönderiliyordu. Kişilere atanmış noktalama işaretleri vardı. FETÖ üyeleri sembollerin kimden geldiğini biliyordu.

Eğer atılan mesajlarda sembol olmazsa mesajın örgüt üyesinden gelmediği anlaşılıyordu.

2018-2019 yıllarından itibaren mesajlaşma uygulamaları üzerinden konuşmalarda bir sembol belirlenir, bu sembol yazışma başında olurdu. Mesela ‘?’ sembolü olmadan ‘Merhaba’ yazıldıysa bunu yazanın farklı birisi olduğu düşünülürdü. Eğer sembol başında yer almıyorsa bu kişinin kendisi olmadığı, telefonunun başkaları tarafından ele geçirildiği anlaşılırdı, bu nedenle yazılanlara cevap verilmezdi.

Üstelik sembollere sözde üst düzey yöneticiler karar verirdi. Belirli periyotlarla da semboller değiştirilirdi.

Sembol değişeceği zaman yine üst konumda olan sembolün ne olacağını belirlerdi. Ben yakalanana kadar Signal programında yapılan yazışmalarda ‘?’ sembolü kullanılırdı, şu an değiştirmiş olabilirler.”

Örgüt içinde kullanılan kod isimler de sürekli değişiyordu. İtirafçı G.K. 10 yıl içinde 3 farklı kod isimle örgüt içinde yer aldığını söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.