enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan: Garantör ülkelerden biri olabiliriz

Erdoğan: Garantör ülkelerden biri olabiliriz
1 Nisan 2022
610
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna’nın garantörlük talebine sıcak baktığını, ancak detayların açıklığa kavuşturulması gerekeceğini söyledi.

Ukrayna’nın garantörlük talebine sıcak baktıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ancak elbette bunun detaylarının açıklığa kavuşması gerekiyor”  dedi.

Özbekistan ziyaretinin sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmeler gerçekleştireceğini, bir an önce iki lideri bir araya getirmeyi hedeflediklerini, devlet başkanları düzeyinde yapılacak toplantıya da ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ukrayna’nın garantörlük talebine ilişkin Türkiye’nin yaklaşımı hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Garantörlük konusunda Ukrayna’nın güvenliğini teminen, garantör ülkelerden biri olabiliriz, buna ilke olarak sıcak bakıyoruz ancak elbette bunun detaylarının açıklığa kavuşması gerekiyor” diye konuştu.

“Batı’nın Türkiye’ye bakışı değişti”

Türkiye’nin, savaşın son bulması için “barış yanlısı, ilkeli ve aynı zamanda dengeli politikalar” izlediğini anlatan Erdoğan, yürüttükleri bu çalışmaların AB ve ABD’nin Türkiye’ye bakışını değiştirdiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm Batı’yı kastederek söylüyorum; artık bizim temennimiz şu, inşallah Türkiye’nin bütün liderlerin gözündeki yeri çok daha farklı olacaktır. Bunu aldığımız geri dönüşlerle de görüyoruz” görüşünü aktardı.

Erdoğan, Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmayacaklarını ve bunun nedenlerini daha önce açıkladıklarını anımsatırken, “bir yandan Rusya’nın askeri faaliyetlerine tepki ortaya koyarken, bir yandan da diyaloğu sürdürmeyi önemsediklerini” vurguladı.

Cumhurbaşkanı, Rusya ile bu diyaloğun sadece Ukrayna bağlamında değil, Türkiye’yi yakından ilgilendiren Suriye, Libya, Güney Kafkasya gibi farklı coğrafyalar bakımından da önemli ve gerekli olduğunu kaydetti.

“İnşaat sektörü durursa ekonomide hayat durur”

Erdoğan’a, koronavirüs salgını ile Rusya-Ukrayna savaşının ekonomide yol açtığı daralmaya ilişkin de bir soru yöneltildi.

Müteahhit firmaların “bazı sıkıntılar” yaşamakta olduklarını dile getiren Erdoğan, çimento ve demir çelik sektöründe gelişmeleri fırsata dönüştüren sanayiciler olduğunu, zam üstüne zam yaptıklarını söyledi.

“Bir ülkede inşaat sektörü durursa adeta ekonomide hayat durur” diyen Erdoğan, inşaat sektöründe yaklaşık 250 civarında kalemde faaliyet gösteren firmalar bulunduğunu, bunların göz ardı edilemeyeceğini savundu.

[UHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.