enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →
27 Ocak 2022
271
A+
A-

BELGRAD – UHA HABER / Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç aleyhindeki suikast planının ayrıntıları ortaya çıktı. Vuçiç, plan ile ilgili yedi kişinin bilgilerinin, AB üyesi bir ülkenin güvenlik birimleri tarafından kendilerine iletildiğini açıkladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre,Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, kendisine yönelik suikast planını hazırlayan ve hayata geçirecek olan yedi kişinin kimlik bilgilerinin belli olduğunu söyledi.

Suikast timinin farklı ülkelerden birbiriyle bağlantılı insanlardan oluştuğu bilgisi verildi.

Vuçiç, kendisine yönelik suikast hazırlandığına dair istihbaratın, AB üyesi bir ülkenin güvenlik ve istihbarat servisi tarafından Sırbistan’a iletildiğini söyledi. Ancak ülke ismi vermedi.

Europol: Suikast emri Güney Amerika’dan

Yetkili organların gerekli tüm tedbirleri aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, belirli kişiler aleyhinde yurt dışında arama ve yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) aracılığıyla Sırbistan’a iletilen bilgilere göre, suikast emri Güney Amerika’dan verildi. Suikasti planlayan kişi, Kolombiya’da olduğu tahmin edilen Karadağlı suç örgütü lideri Radoje Zvicer.

İnfaz, Europol’e göre daha önce “kara operasyonlar” gerçekleştiren, aynı zamanda keskin nişancı olan eski bir askeri uzman tarafından Şubat ayının ilk yarısında gerçekleştirilecekti.

Vuçiç’in suikastçisine 1 milyon dolar vadedildi

Sırbistan medyasının Çeçen olduğunu iddia ettiği keskin nişancının, infazı 1 milyon dolar karşılığında gerçekleştireceği bilgisi paylaşıldı.

Europol‘ün raporunda, suikastçilerin kimlik bilgileri, cinayet için kullanılacak silahların tedariki ve nakliyesini gerçekleştirecek şirketlerin bilgileri ile tasfiye planı gibi ayrıntılar da yer alıyor.

Raporda ayrıca, suikast planından haberdar olan iki üst düzey siyasetçinin de adı geçiyor.

[UHA Haber Ajansı, 27 Ocak 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.