enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →
27 Ocak 2022
273
A+
A-

BELGRAD – UHA HABER / Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç aleyhindeki suikast planının ayrıntıları ortaya çıktı. Vuçiç, plan ile ilgili yedi kişinin bilgilerinin, AB üyesi bir ülkenin güvenlik birimleri tarafından kendilerine iletildiğini açıkladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre,Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, kendisine yönelik suikast planını hazırlayan ve hayata geçirecek olan yedi kişinin kimlik bilgilerinin belli olduğunu söyledi.

Suikast timinin farklı ülkelerden birbiriyle bağlantılı insanlardan oluştuğu bilgisi verildi.

Vuçiç, kendisine yönelik suikast hazırlandığına dair istihbaratın, AB üyesi bir ülkenin güvenlik ve istihbarat servisi tarafından Sırbistan’a iletildiğini söyledi. Ancak ülke ismi vermedi.

Europol: Suikast emri Güney Amerika’dan

Yetkili organların gerekli tüm tedbirleri aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, belirli kişiler aleyhinde yurt dışında arama ve yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) aracılığıyla Sırbistan’a iletilen bilgilere göre, suikast emri Güney Amerika’dan verildi. Suikasti planlayan kişi, Kolombiya’da olduğu tahmin edilen Karadağlı suç örgütü lideri Radoje Zvicer.

İnfaz, Europol’e göre daha önce “kara operasyonlar” gerçekleştiren, aynı zamanda keskin nişancı olan eski bir askeri uzman tarafından Şubat ayının ilk yarısında gerçekleştirilecekti.

Vuçiç’in suikastçisine 1 milyon dolar vadedildi

Sırbistan medyasının Çeçen olduğunu iddia ettiği keskin nişancının, infazı 1 milyon dolar karşılığında gerçekleştireceği bilgisi paylaşıldı.

Europol‘ün raporunda, suikastçilerin kimlik bilgileri, cinayet için kullanılacak silahların tedariki ve nakliyesini gerçekleştirecek şirketlerin bilgileri ile tasfiye planı gibi ayrıntılar da yer alıyor.

Raporda ayrıca, suikast planından haberdar olan iki üst düzey siyasetçinin de adı geçiyor.

[UHA Haber Ajansı, 27 Ocak 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.