enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

15 Temmuz’da MİT’e gelen ihbar tarihin seyrini değiştirdi

15 Temmuz’da MİT’e gelen ihbar tarihin seyrini değiştirdi
14 Temmuz 2021
822
A+
A-

UHA HABER / MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kendisine yönelik operasyon ihbarını Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la paylaşmasıyla darbeciler paniğe kapıldı. Hainler o gece de MİT’i ele geçirmeye çalışsa da teşkilatın isimsiz kahramanları karargahı teslim etmedi.

15 Temmuz 2016’da, saatler 14.20’yi gösterdiğinde MİT Karargahı’na gelen bir subay, Kara Havacılık Okulu’nda görevli bazı askerler tarafından MİT Başkanı Hakan Fidan’a yönelik bir operasyon olacağına ilişkin bilgiler verdi.

Bu istihbarat enine boyuna değerlendirildi ve Hakan Fidan harekete geçti.

Tarihin seyrini değiştiren görüşme

Saatler 18.00’i gösterdiğinde MİT’in Yenimahalle’deki karargahından ayrılan Hakan Fidan, doğruca Genelkurmay Başkanlığına gitti ve o tarihte Genelkurmay Başkanı olan Hulusi Akar’la görüştü. Bu görüşme FETÖ’cü hainlerin bütün hesaplarını bozdu. Darbe planlarının deşifre olduğunu düşünen üniformalı teröristler, 16 Temmuz sabaha karşı saat 03.00’te planladıkları kalkışmayı 15 Temmuz akşamı saat 20.00’ye çekmek zorunda kaldı.

FETÖ’nün devleti ele geçirme planının önünde engel gördüğü kurumların başında MİT geliyordu.

Hakan Fidan, defalarca kumpas girişimine maruz kaldı

Darbe girişimine kadar giden süreçte MİT Başkanı Hakan Fidan defalarca kumpas girişimine maruz kaldı.

7 Şubat 2012’de, yargıya sızmış FETÖ’cü savcılar tarafından KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı, tutuklanmak istendi.

O dönem Başbakan olan Erdoğan’ın “gitmeyeceksin” talimatı, hainlerin planını suya düşürdü.

Ocak 2014’te Suriye’ye insani yardım götüren MİT tırlarının durdurulmasının hedefindeki isim de Hakan Fidan’dan başkası değildi.

15 Temmuz’da da darbecilerin hedefi oldu

MİT, 15 Temmuz akşamı da FETÖ’cü darbecilerin hınçla saldırdığı yerlerden oldu.

Saat 22.38’te MİT binasına ilk kurşunu atanlar devletin ve ordunun içine çöreklenen bir grup vatan hainiydi.

Karargah hainlere teslim edilmedi

Ertesi gün MİT’ten yapılan açıklama ‘sabaha kadar çatıştık’ şeklinde olacaktı. “Teşkilat”ın isimsiz kahramanları, o gece bir destan daha yazdı.

Karargah hainlere teslim edilmedi.

Haber: Mustafa Seçen & Ankara

[UHA Haber Ajansı, 14 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.