enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:57 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

111 Kırımlı siyasi tutsaktan 84’ünün Kırım Tatarı olduğu açıklandı

111 Kırımlı siyasi tutsaktan 84’ünün Kırım Tatarı olduğu açıklandı
16 Haziran 2021
428
A+
A-

UHA HABER / Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 111 kişi siyasi nedenlerden ötürü kovuşturuluyor. Rus işgalci yönetimin baskılarına uğrayan 111 kişiden 84’ünün Kırım Tatarı olduğu ifade edildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Kırım Haber Ajansı‘nden aktardığı haberine göre, Ukrayna’daki insan hakları savunucuları, Kıyiv’de “İşgalin 7 yılında Kırım’daki insan hakları durumu” adlı raporu tanıttı.

Skripnik: Ukrayna, Kırım'ı geri alma politikası geliştirmedi | Kırım Haber Ajansıİnsan hakları savunucularının hazırladığı raporda, Kırım’daki insan hakları durumu ele alındı. Kırım İnsan Hakları Grubu Koordinatörü Olga Skripnik, ilgili raporun, işgalin başından bu yana Kırım’da meydana gelen insan hakları ihlallerini uluslararası topluma duyurmaya yardım edeceğini belirtti.

Raporun Rusya’nın Kırım’da insan haklarını ihlal ettiğini kanıtladığını ifade eden Skripnik, “Rusya, işgal altındaki yarımadada insan haklarını yok etme politikasını uygulamaya koydu. Kırımlılar kamuya açık bir şekilde ‘Kırım Ukrayna’dır’ fikirlerini dile getirdikleri için cezalandırılıyor.” diye konuştu.

İşgal altındaki Kırım'da enformasyon gettosu - Kırım Haber Ajansı - QHA“80 KIRIM TATARI RUS İŞGALCİLER TARAFINDAN HAPİSLERDE ALIKONULUYOR”

Rusya’nın Kırımlıları keyfi bir şekilde alıkoymaya devam ettiğine dikkat çeken Zmina İnsan Hakları Merkezi Başkanı Tetyana Peçonçık, “İnsan hakları savunucularının verilerine göre, bugün 105 kişi siyasi nedenlerden ötürü alıkonuluyor ve 6 kişi ev hapsinde tutuluyor. Böylece Kırım’da 111 kişi siyasi nedenlerden ötürü Rusya tarafından kovuşturuluyor. Bunlardan 84’ü Kırım Tatarı. 84 kişiden 80’i ise hapishanede alıkonuluyor.” dedi.

“İŞGALDEN SONRA KAÇIRILAN 15 KİŞİNİN KADERİ HALA BELLİ DEĞİL”

Bununla birlikte, Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadada 44 kişinin kaçırıldığını ve 15 kişinin bulunduğu yerin hala bilinmediğini hatırlatan Peçonçık, “Kaçırma vakalardan hiçbiri uygun bir şekilde soruşturulmadı, suçlular hala cezalandırılmadı.” diye belirtti.

HABER : Anife Bilal & QHA

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 16 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.