enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

10 yıldır kayıp olan Malezya uçağı 6 saniyelik bir ses kaydı sayesinde bulunabilir

10 yıldır kayıp olan Malezya uçağı 6 saniyelik bir ses kaydı sayesinde bulunabilir
21 Haziran 2024
35
A+
A-

Cardiff Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, 2014’ten beri bulunamayan Malezya uçağının yerini tespit edebilecek 6 saniyelik bir su altı sinyali keşfetti.

İngiliz gazetesi The Telegraph’in pazartesi günü yayınladığı bir habere göre bilim insanları, 10 yılı geçkin süredir kayıp durumda olan, Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı uçağın nerede olduğunu çözmeye yardımcı olabilecek bir sinyal tespit etti.

8 Mart 2014’te Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla Pekin’e gitmek üzere yola çıkan uçak, inişe yarım saat kala sırra kadem basmıştı.

Telegraph’ın haberine göre Cardiff Üniversitesi araştırmacıları, uçağın kaybolduğu gün Hint Okyanusu’ndaki su altı mikrofonları aracılığıyla kaydedilmiş bazı sinyaller keşfetti.

Uçağın düşmesi deprem etkisi yaratmış olabilir

Uçağın düştüğü tahmin edilen saatlerde kaydedilen altı saniyelik sesin, enkaz noktasını tespit etmekte yardımcı olabileceği belirtildi. Araştırmacılar, saniyede 200 metre irtifa kaybeden 200 tonluk bir uçağın küçük bir depreme eşdeğer etki yaratabileceğini söyledi.

İngiliz bilim insanları ayrıca, uçağın düşmesiyle oluşan kinetik enerjinin binlerce kilometre uzaktaki su altı mikrofonlarıyla kaydedilebileceğini belirtti.

Sinyal, Birleşmiş Milletler’in (BM) Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması’nı (CTBT) denetlemek amacıyla bir gözetim merkezi olarak kurulan ve Avustralya’nın Cape Leeuwin bölgesinde bulunan bir su altı dinleme istasyonunda kayıtlara geçmişti.

Benzer enerji patlamalarıyla bölgede sinyal tatbikatı yapılabileceğini belirten Cardiff Üniversitesi’nden Dr. Usama Kadri, Telegraph’a verdiği röportajda, tatbikat neticesinde benzeri sinyal ölçümü kaydedilirse, uçağın enkazının bulunabileceğini ifade etti.

Sinyallerin ilgisiz olması halinde arama alanı ve tahmini düşüş saatinin yeniden değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.