UHA HABER / Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminin önemli eserlerinden olan Nakkaştepe’deki Abdülmecid Efendi Köşkü, 16. İstanbul Bienali boyunca Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç koleksiyonundan eserler ile ‘İçimdeki Çocuk’ sergisine kapılarını açıyor.
Nakkaştepe’deki Abdülmecid Efendi Köşkü, 16. İstanbul Bienali süresi boyunca Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi sanat severlere sunuyor.
Büyük bir titizlikle birçok nadide parçanın bir araya getirdiği sergi, ülkemizden ve dünyadan 60 kadar sanatçının 17’nci yüzyıldan itibaren günümüze kadar olan 100’den fazla eseri sanatseverlerle buluşturuyor.
Koç Holding’in 2007-2026 yılları arasında sponsorluğunu yaptığı serginin amacı; kültürel mirası yaşatma ve sanata genel erişimini sağlamaktır.
Károly Aliotti’nin sanat danışmanlığını üstendiği ‘İçimdeki Çocuk’ sergisi, çoğunlukla çocukluk döneminde varlığını sürdüren ancak yetişkinlerin yaş geçirdikçe yitirdiği;sınırların zorlanmasına neden olan, imkansızı bilmeyen çocuk aklını, içimizdeki çocuğu dinlemeye davet ediyor. Küçük Prens’in yazarı ünlü yazar Antoine de Saint Exupéry’nin “Her yetişkin önce çocuktu… Ama pek azı bunu hatırlıyor” sözünün altını çizen sergi, Picasso’nun yağlı boya tablosundan, Küçük Prens’in orijinal çizimlerine, çağdaş sanattan, bu sergiye özel üretilen enstalasyonlara ziyaretçilerin içlerindeki çocuğu uyandırmayı hedefliyor.
İstanbul’un yoğun stresinden uzaklaşmak için sizlere güzel bir fırsat sunuyor. 10 kasıma kadar sürmesi planlanan sergi yoğun ilgiden dolayı 29 aralığa kadar bütün sanat severlere, çocuklara kapılarını açık tutacak. Sergi pazartesi hariç her günü 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Not: Fotoğraflar Leyla Elma’ya aittir.
[UHA Haber Ajansı, 16 Kasım 2019]